Raats Family wines

Raats Red Jasper 2010

sterstersterstersterster Wijnrecentie gepost op 5 juli 2013

getWinePicture

Wijnmaker Bruwer Raats is meer dan een gepassioneerd wijnmaker, hij gaat dan ook niet op zoek naar de evidentie maar probeert wijnen te maken met een specifiek karakter.

Twee druiven hebben zijn hart gestolen, de witte Chenin Blanc en de rode Cabernet Franc. Beide hebben ze meer dan speciale zorg nodig om er lekkere wijn met eigen identiteit van te maken.

Raats maakt al meer dan 10 jaar Raats Family Cabernet Franc, jaar na jaar kreeg deze wijn wereldwijd verschillende schitterende recensies. Enkele jaren geleden opperde hij het idee om als wijnmaker niet alleen deze druif in de kijker te zetten maar ook om deze bij het grote publiek  populair te maken.

Uiteraard was dit geen gemakkelijke opdracht maar door zijn ervaring en grote kennis van de Cabernet franc was hij de ideale man om dit project een gezicht te geven.

Het resultaat is Raats Red Jasper, een Bordeaux bend waar de verhoudingen 80% Cabernet Franc, 7.5% Cabernet Sauvignon, 7.5% Petit Verdot en 5%Malbec zijn. Cabernet Franc neemt hier duidelijk de bovenhand in deze wijn maar zal enkel op het achter label vermeld worden om de mensen eerst kennis te laten maken met de kwaliteit van de wijn en later met de technische gegevens.

Red Jasper is een ode aan Bruwer zijn vader die enkele jaren geleden is overleden.

In de neus hebben we elegante toetsen van rood fruit en aardbeien, met kruidige accenten van peper en frisse varens. Aangename aanzet in de mond met rijk smaakpallet die gerust kan vergeleken worden met een goede Médoc. Volle structuur die zal zorgen voor mooie veroudering. Dit is een wijn die vele mensen zal bekoren. Neem hierbij een stukje entre-côte van Blonde D’aquitaine met een fijne pepersaus en deze wijn zal nog beter tot zijn recht komen.

Perfect te genieten maar kan zeker nog een paar jaar verouderen.

Parker: 90punten

Platter: ****

Actie prijs: €13.50 i.p.v. €15