Sijnn

Sijnn White 2012

stersterstersterster Wijnrecentie gepost op 4 februari 2015

Sijnn 2008

Een opwindende nieuwe wijngaard, gelegen in een klein gehucht van Malgas tussen Cape Agulhas en Cape Infanta, aan de insprong van de Breede Rivier, Sijnn genoemd door de inheemse Khoisan inwoners. Neergestreken op een plateau van leisteen, graniet en rotsen, op 15 km van de Zuidelijke oceanen van Zuid-Afrika. Deze wijnen worden gemaakt door het team van David Trafford. Alle wijnstokken groeien op in Bush wine.

Deze witte wijn is een assemblage van 84 % Chenin Blanc & 16 % Viognier. De complexe graniet-achtige bodem, tesamen met een warm droog klimaat, getemperd door een koele zeebries, vormt de ideale terroir om unieke wijnen te creëren

Handgeplukt in de vroege morgen en gesorteerd in kleine bakjes van 14 kg. geperst in een traditionele basket pers. gefermenteerd in 225L en 700L franse eik, waarvan 20 % nieuwe eik voor 9 maanden.

Deze wijn vertoont een expressieve neus,een aangename mineraliteit, abrikoos, pêche, honing en nootjes. een rijke en vol palet met fris fruit en lange afdronk. Ideaal bij rijke vis, zeevruchten of gevogelte. Deze wijn heeft een bewaarpotentieel van 3 tot 4 jaar.

Te koop voor de prijs van 17.45 €