Pinotage

Pinotage

Pinotage is zoals onze pinot Noir: niet de gemakkelijkste druif. Hij heeft nogal wat aandacht nodig, als je hoge kwaliteitswijn wil bekomen. Het beperken van de opbrengst en een grote kennis als wijnmaker zijn de grote vereisten. Goede Pinotage geurt en smaakt als geen andere wijn. Dat maakt hem net zo uniek. Pinotage kan een heel smaak en geur-arsenaal naar boven laten komen.

Beeslaar Pinotage 2014

Beeslaar Pinotage 2014

” Pinotage is not for sissies “, woorden van Jan Boland Coetzee. Als je het geluk hebt om de gepaste terroir te vinden, heeft de Pinotage geen gelijke ! Eerste oogst van Abrie Beeslaar zijn privat label. Abrie is wijnmaker van één van de meest befaamde Pinotage’s van Zuid-Afrika nl, Kanonkop. Wij hebben hiermee de exclusiviteit van deze unieke Top Pinotage Beeslaar 2012. Topjaar voor rode wijn in S.A. ! een kleine productie van 4700 flessen waarvan wij voor België recht hebben van 120 flessen. 100 % Pinotage met een rijping van 19 maanden op franse eik.

€39,95 X

Loading Wijn toevoegen…

Rhebokskloof Pinotage 2014

Rhebokskloof Pinotage 2014

Nieuwe wijn bij Rhebokskloof, de Pinotage 2012, deze complexe rode wijn vertoont noties van zwart fruit, zwarte kers, pruim met mooie rijpe tannines. gerust op nieuwe en gebruikte Franse eik gedurende 18 maanden.

€12,90 X

Loading Wijn toevoegen…

SPIOENKOP  Pinotage 2015

SPIOENKOP Pinotage 2015

Spioenkop Pinotage 2015, 1ste Pinotage onder het label Spioenkop, pure elegantie,  de druiven zijn 100 % afkomstig van eigen wijngaard uit de vallei van Spioenkop te Elgin. zeer mooie, elegante, zijdezachte rode wijn die uw zintuigen prikkelen, zeer beperkt in aantal flessen; wees er snel bij om te bestellen !

€26,45 X

Loading Wijn toevoegen…

Spioenkop “1900″ Pinotage 2015

Spioenkop “1900″ Pinotage 2015

De derde oogst van onze Roeselaarse wijnmaker/eigenaar KoRoVa…

Het “1900″ label, is een alternatief label en mag zeker niet gezien worden als “second” label.  De druiven die worden gebruikt voor het produceren van deze wijnen, zullen altijd een mengeling zijn van verschillende regio’s.  De “1900″ Pinotage 2011 bijvoorbeeld, is een blend van druiven van Elgin en Stellenbosch.

Kleur van de wijn: kers/robijnrood met een fijne paarse nuance langs de randen van het glas.  Brillianet en complexe geuren van violet, zwarte kers, zwarte olijf  met een fijn getoaste toets.  U kan hier een uiterst fijne mineraligheid terugvinden die het alternatieve label van ”Spioenkop” siert. Welliswaar is deze wijn iets voller dan zijn voorganger van 2010.   Elegante zuren en nog jonge tannines zorgen ervoor dat deze parel van Spioenkop nog enkele jaren kan verder rijpen.  Tip: decanteer deze wijn een half uurtje voor u aan tafel gaa

€22,55 X

Loading Wijn toevoegen…

Dornier Pinotage 2013

Dornier Pinotage 2013

Prijsvriendelijk en klasse!

Zacht, fluweelachtig in de neus, robijnrood.  De typische violet doet sterk denken aan Pinot Noir.  Aalbes, ceder, moerbei en eucalyptus, Vicard vaten… een beetje banaan… mooi!!!

Tasting notes Winemaker: “The nose offers the classic plum, hints of blackberry and savoury aromas common to the variety, backed up by mocha derived from the 12 months French oak barrel ageing. The palate shows off with its concentrated fruit entry, masculine yet well polished tannin structure and a lingering aftertaste”.

€12,20 X

Loading Wijn toevoegen…