Spioenkop Wines

Spioenkop Wines

Spioenkop Wines – more than just a name, but a history that reflect bravery, perseverance and passion !! It was a difficult way to get here in Elgin and if fear or weakness was the key of everything, then Spioenkop was never been born in this beautiful valley. Like everything in life also, “a great wine begins in your head … ” Koen & Lore Roose

Meer over Spioenkop Wines »
Spioenkop Pinot Noir 2013

Spioenkop Pinot Noir 2013

Spioenkop Pinot Noir 2013

De allereerste oogst van Pinot Noir van Spioenkop, jouge wijnstokken van 7 jaar oud, mooi rood fruit van rode bessen, licht kruidig, aardse tonen met minerale afdronk. niet gefilterd en 11 maanden op Franse eik.

€20,65 X

Loading Wijn toevoegen…

Spioenkop “1900″ Chenin Blanc 2013

Koen zijn tweede uitdaging om als enigste te zijn die in het koude Elgin Chenin Blanc heeft aangeplant. Visie is zeer eenvoudig…het maken van een uiterst gebalanceerde elegante fijne houtgelagerde Chenin die zijn fruit en mineraligheid blijft behouden.

12 maanden op zijn droesem “sur lie” en 100% natuurlijke gisten. 1/3 werd op oude Franse eik gelagerd en 2/3 in de cuve opgevoed. Na 6 maanden werd alles geblendeerd en terug op vat gestoken voor een verdere periode van 6 maand.

91/100 : Miguel Chan wine journal

**** 2013 Platter

€14,85 X

Loading Wijn toevoegen…

Spioenkop “1900″ Sauvignon Blanc 2012

Spioenkop “1900″ Sauvignon Blanc 2012

De eerste oogst van onze Roeselaarse wijnmaker/eigenaar van KoRoVa bvba…

Het “1900″ label, is een alternatief label en mag zeker niet gezien worden als “second” label.  De druiven die worden gebruikt voor het produceren van deze wijnen, zullen altijd een mengeling zijn van verschillende regio’s.  De “1900″ SB 2010 bijvoorbeeld, is een blend van druiven van Elgin, Botrivier en Stellenbosch.

Licht strogeel van kleur met een fijne groene nuance langs de randen van het glas. Brilliant en complex, subtiele geuren van varens, hooi, stekelbes en mango. Daarenboven, een uiterst fijne mineraligheid die Elgin “Spioenkop” siert.  Na walsen, vind u limoen, passievruchten en wat ananastoetsen terug.  Een elegante zuurte en volheid, zorgen hier voor een perfecte balans.  Kortom: een mooie eetwijn!!

Platter South African Wine Guide 2013 ****

Top 10 SA  Sauv/Blanc  2012 ” Neil pendock”

€13,85 X

Loading Wijn toevoegen…

Spioenkop Riesling 2015

Spioenkop Riesling 2015

het paradepaardje uit de witte wijn stal!!! wie dacht dat de sauvignon Blanc de deuren deed openen voor Spioenkop heeft deze Riesling nog niet geproefd. Een klasse Riesling die tenminste droog is gegist, waar uiterste zorg is besteed tussen zuren en mondgevoel. fijne tropische geuren en een onderliggende ruggegraat van mineraliteit…bewaarpotentiaal van 7 à 8 jaar na oogstdatum.

93/100 : Miguel Chan wine journal 2012

****2013 Platter

€18,70 X

Loading Wijn toevoegen…

SPIOENKOP  Pinotage 2015

SPIOENKOP Pinotage 2015

Spioenkop Pinotage 2015, 1ste Pinotage onder het label Spioenkop, pure elegantie,  de druiven zijn 100 % afkomstig van eigen wijngaard uit de vallei van Spioenkop te Elgin. zeer mooie, elegante, zijdezachte rode wijn die uw zintuigen prikkelen, zeer beperkt in aantal flessen; wees er snel bij om te bestellen !

€26,45 X

Loading Wijn toevoegen…

Spioenkop Sauvignon Blanc 2012

Spioenkop Sauvignon Blanc 2012

De tweede oogst van het wijndomein “Spioenkop” en deze mag zoals het 2010 jaar aanschouwd worden als klasse!

Deze wijn is terug strak en mineralig, iets rijker dan het jaargang 2010!!  Komt maar na één jaar kelderrust tot zijn volle potentieel en zal zich verder laten uiten na 3 jaar.  Groots!!!

Tasting notes Winemaker: “Brilliant crystal colour with a fine green nuance, flintiness, pear and a mélange of white currants, fresh grapefruit and subtle herbal aromas. This wine has more minerality and complexity than just a fruit driven style of Sauvignon Blanc.  The structure is beautiful in balance and has a smoothly texture that gives the wine a long length and charm”.

4.5* in 2013 Platter wijngids

€18,70 X

Loading Wijn toevoegen…

Spioenkop “1900″ Pinotage 2015

Spioenkop “1900″ Pinotage 2015

De derde oogst van onze Roeselaarse wijnmaker/eigenaar KoRoVa…

Het “1900″ label, is een alternatief label en mag zeker niet gezien worden als “second” label.  De druiven die worden gebruikt voor het produceren van deze wijnen, zullen altijd een mengeling zijn van verschillende regio’s.  De “1900″ Pinotage 2011 bijvoorbeeld, is een blend van druiven van Elgin en Stellenbosch.

Kleur van de wijn: kers/robijnrood met een fijne paarse nuance langs de randen van het glas.  Brillianet en complexe geuren van violet, zwarte kers, zwarte olijf  met een fijn getoaste toets.  U kan hier een uiterst fijne mineraligheid terugvinden die het alternatieve label van ”Spioenkop” siert. Welliswaar is deze wijn iets voller dan zijn voorganger van 2010.   Elegante zuren en nog jonge tannines zorgen ervoor dat deze parel van Spioenkop nog enkele jaren kan verder rijpen.  Tip: decanteer deze wijn een half uurtje voor u aan tafel gaa

€22,55 X

Loading Wijn toevoegen…