Dornier Wines

dornier winesDornier is een “boutique” wijndomein dat, zoals “Waterford”, kan genieten van één van de leidinggevende wijngebieden van Zuid-Afrika.  We spreken hier natuurlijk van de Helderberg area in Stellenbosch, die gekoeld wordt door onze False-Bay winden.

De naam “Dornier” gaat terug naar de 13de eeuw, in Franche-Compte, een voormalige zelfstandige regio in het Oosten van Frankrijk.  Deze naam beschrijft het beroep, namelijk dat van een verkoper van aardewerk.  De Dornier familie, gaat terug tot haar directe voorouders in een klein dorp genaamd “Arcon”, in Rhone-Alpes, slechts enkele kilometers van de Zwitserse grens.  Je kan de hele familie-geschiedenis terugvinden, op de website van Dornier…  Interessant om te lezen!!

Dornier mikt vooral op het premium segment van de markt en wil die markt bereiken door het perfecte samenspel tussen wijngaard en de mens dat ze stuurt.  Zowel het personeel voor de wijngaard als het personeel voor het werk in de kelder, zijn dezelfde mensen zodat men hier nauw betrokken is met de definitie “wijnmaken”.

De imposante loft-stijl wijnkelder straalt hier de impressie van de omliggende gebergtes uit.

Dornier brengt 3 stijlen van wijnen op de markt, ondergebracht en volgende reeksen:

- de “Dornier Donatus” Range : flagship – druiven/blok selectie

- de “Dornier” Range : elegante monocépages, geselecteerd door KoRoVa

- de “Cocoa Hill” Range : fris, zuiver en vooral smaakvol.

Deze laatste reeks, de Cocoa Hill reeks, wordt aanzien als het alternatieve label van Dornier, met als doel, prijs-kwalitatieve wijnen op de markt te brengen die aantonen dat ietwat goedkopere wijn op de Helderberg, eveneens klassiek en elegant kan zijn.

Dit wijnhuis maakt op een hypermoderne manier klassieke wijnen die u niet doen denken aan de Stellenbosch doorsnee wijnen.  Al zeg ik het zelf: “de lentewijnen bij uitstek”.