Newton Johnson Wines

Lachen in de wijnhaard Newton Johnson Vineyards is een kleine kelder, eigendom van de Johnson familie.  Het domein situeert zich in het koude Hermanus dat een toeristische trekpleister is door de spectaculaire paring van de walvissen in de maanden september & oktober.

Het domein bevindt zich op 5 km van de Atlantische Oceaan op de top van de verborgen Hemel-en-Aarde Valley, in de Walker Bay appellatie.  De sterkte van deze kelder is dat de oceaanwind hier constant de wijngaarden koelt waardoor een trage rijpingsgraad van de druiven ontstaat.  Daarbij komen nog de kalkgronden en het feit dat men 200m. boven de zeespiegel ligt, zodat we de Newton Johnson wijnen kunnen omschrijven als elegant, fijn, complex en vooral mineralig.

De Hemel-en Aarde Valley telt slechts een 8-tal domeinen waarbij onze keuze viel op het hoogst gelegen landgoed én dat wat voor ons het meest typische was voor deze regio. Hoewel de Pinot Noir druif hier vooral centraal staat, zijn we nog altijd niet echt overtuigd dat deze druivesoort hier ooit top zal worden. Wie weet, worden we ooit verrast…

De wijnmakers: Gordon en echtgenote Nadia Newton Johnson, met meer dan 30 oogsten ervaring.  Gordon deed ervaring op in California, Nieuw-Zeeland en Frankrijk.  Zijn liefde voor Pinot Noir werd nog sterker door de omgeving van de Hemel-en-Aarde Valley…   Nadia sloot aan bij Gordon, in 2006.  Zij heeft haar ervaring opgedaan in de Constantia regio en verder ook in een aantal oogsten in het buitenland (California & Australië).

Neem ook eens een kijkje op de Newton Johnson Website.