Sterhuis Estate

“Non est ad astra mollis e terris via”

“Er is dus geen gemakkelijke weg tussen de aarde en de sterren”, is de magische slogan van de Kruger familie die hoog genesteld zit op de top van de bottelarij heuvels van Stellenbosch.

De naam “Sterhuis” dateert van de 17de eeuw en is gegroeid uit een misverstand van de Capetoniërs (mensen van kaapstad): ze zagen de verlichting ten huize Kruger en verwarden dit met de avondster “Venus”.

De wijnstokken van Sterhuis zijn niet meer van de jongste en hebben een gemiddelde leeftijd van 33 jaar.  Het is maar sedert kort dat Johan onder zijn eigen naam, wijn is beginnen maken na een passionele werkervaring bij “Jordan Winery”.  Een diploma heeft hij niet; enkel zijn passie was de drijfveer tot het maken van uitzonderlijk aards getinte produkten.

Het resultaat mag gezien worden… één voor één terroir gedreven frisse wijnen met een mooie mineralige zuivere afdronk.  Precies hoe KoRoVa het wil hebben.  Momenteel voeren we enkel hun WITTE wijnen in, omdat deze wijnen uitzonderlijk prijs/kwalitief gericht zijn.  Bovendien willen we dit nieuwe domein (27/07/2009) voorzichtig een vaste stek geven, in de Belgische gastronomie.

Er is alvast geen twijfel in de doelstellingen van het estate en zijn wijnen…  Sterhuis’ star is clearly on the rise…