Waterford Estate

Waterford Estate, KoRoVa & Spioenkop: ontstaan uit een droom!!!

De Ord en Arnold familie droomden van een eigen wijndomein waar het leven wordt gekoesterd, waar het fruit je altijd maar doet denken aan de overvloed en schoonheid van de natuur!!!!

Het perfecte stuk land werd gevonden op een plaats die alle harten treft, namelijk een perceel grond genesteld in de Helderbergketen met sijpelende stroompjes van kristalwater, stroomafwaarts naar het toen-ingebeelde domein…

De beide families besloten dan maar, in de herfst van 1998, het stuk land te kopen en het wijndomein op te bouwen: het domein kreeg de naam “Waterford”.

Het uitvoeren van deze droom werd de geboorte van “de Waterford-way”, wat méér is dan het domein en zijn wijnen. Het is de filosofie die voorspoed(bloei) eert, die “het leven op zich”, “wijn en gerecht” viert, die van familie en vrienden houdt met passie!!  Eens je Jeremy Ord (technologisch magnaat) en Kevin Arnold (poëtische wijnmaker) hebt ontmoet, kan dit volledig worden begrepen.  Iedere bezoeker aan het wijndomein krijgt het gevoel deel uit te maken van de “Waterford-way”…  Als men kan, keert men terug: vaak niet alleen voor de kostbare wijnen maar ook de hemelse sfeer die in het domein ronddwaalt.

Het symbool van de uitbundige Waterford-way én van de voorname wijnen die zijn ontstaan uit deze grond, is de fontein op de binnenplaats.

De unieke grondstructuur van de Helderberg, de ligging (juist gelegen onder de “Petrus van de Kaap”, nl. De Trafford Winery), het grote talent van Kevin Arnold (die ooit Rust & Vrede Wine Estate op de wereldkaart heeft gebracht!!) én daarenboven de passie van deze twee families, zorgen voor een succesvol Wine Estate…

De kamer waar de eiken vaten liggen, wordt voor Kevin aanzien als zijn kerk. Terwijl Waterford nog jong is, is Kevin zeker geen groentje en nieuwkomer meer in de TOP-wijnbusiness.  Deze geëerde, gepassioneerde persoon heeft reeds 9 jaar wijn geproduceerd bij Delheim en maar liefst 10 jaar bij Rust en Vrede Estate.  Nu kreeg hij de kans om zijn eigen droom waar te maken: een eigen domein, een eigen keuze van ligging, eigen wijnen…

Stellenbosch is legendarisch voor de productie van heerlijke wijnen als je goed genoeg zoekt en logisch redeneert, maar, KoRoVa is niet enkel geïnteresseerd naar wat we kunnen krijgen maar hoe men zoiets krijgt… Mensen en klanten die ons kennen weet dit maar al te goed en dit is onze bescheiden sterkte. De Helderberg zorgt namelijk voor een delicate combinatie van omvang, bodem, klimaat en weersomstandigheden; de Helderberg geeft aan zijn wijnen specifieke aroma’s, smaken en geuren, subtiele nuances…

Enkel een goede wijnmaker die pas durft te denken met zijn hoofd en niet via het boekje, weet hoe de rijkdom van alle elementen samen, uit te buiten, zodat hij komt tot originele wijnen; wijnen die je levenslang tot je favoriet zal beschouwen.

Diverse juryleden over de hele wereld, juichen Kevin zijn talent toe: hij verkreeg al benijdenswaardige prijzen, vooral voor zijn rode wijnen (die trouwens ook zijn persoonlijke voorkeur zijn!).
Best of Wine Tourism Awards 2006, Great Wine Capitals – International Award for Excellence in the Cellar Door Experience -one of only nine wineries worldwide.